10 Gram Platinabaar

Denkt u aan investeren in platina? De meest logische manier om in platina te investeren is door dit edelmetaal zelf te kopen. Maar hoeveel kost dat en waar kan dat? In dit artikel ontdekt u meer over platina en lichten wij er één specifiek gewicht uit: de 10 gram platinabaar.

Platina is een zilverwit edelmetaal dat bijzondere eigenschappen kent. Het is buigzaam een kneedbaar tegelijkertijd, terwijl het vrijwel onmogelijk is om het te doen roesten, het te bekrassen of beschadigen. Voeg daaraan toe het feit dat platina hypoallergeen is en het mag duidelijk zijn dat platina een uniek edelmetaal is.

Naast bijzonder is platina ook zeldzaam. Er bestaat naar schatting 30 maal zo weinig platina als goud. Mijnen moeten er dan ook veel moeite voor doen om platina te delven; het kost acht weken werk om 1 troy ounce platinabaar naar boven te halen. Hieruit volgt dat het ruim tweeënhalve week duurt voordat 10 gram platinabaar is gedolven, omdat er ruim 3 ton erts voor uit de grond moet worden gehaald.

Geen wonder dat platina een kostbaar edelmetaal is. In tijden van economische voorspoed kan platina twee keer zoveel als goud kosten. Gaat het wat minder met de economie, dan duikt de platinakoers onder de koers van goud en is het een goed moment om platina te kopen.

Voor wie wil beginnen te investeren in platina is het verstandig om eerst eens goed kennis te maken met platina. De informatie op deze website helpt u uw kennis over dit edelmetaal te verdiepen. Maar ga ook eens naar de juwelier om sieraden en horloges te bekijken waar platina in is verwerkt. Praat met experts over de bijzondere eigenschappen van platina en lees over de vele toepassingen in de industrie. U zult vanzelf overtuigd raken van het potentieel dat platina heeft als investering.

Voor een bescheiden investering in platina is de aankoop van 10 gram platinabaar een goed begin. Zo heeft u zelf een stuk van dit zeldzame edelmetaal in handen. Mits u op het juiste moment de 10 gram platinabaar inkoopt, zult u de waarde hiervan snel zien groeien. De platinakoersen bewegen namelijk stukken sneller dan de koers van bijvoorbeeld goud. Eén en ander heeft te maken met de samenstelling van de vraag naar platina.

De vraag naar platina wordt door een groot deel bepaald door de vraag vanuit de industrie. De vraag naar goud wordt voor een groot gedeelte bepaald door investeerders. In tijden van economische malaise kiezen investeerders er massaal voor hun geld in goud te steken. Tegelijkertijd neemt de productie van de industrie af en is de vraag naar platina dus ook stukken lager. Het gevolg: een hogere goudkoers en een lagere platinakoers.

Als de economie weer aantrekt, zullen beleggers in andere zaken dan goud gaan investeren en zakt de goudkoers weer. Door de toenemende consumptie zullen diverse takken van industrie weer volop gaan produceren, waardoor de vraag naar platina toeneemt en de koers ervan ook weer stijgt.

Doordat de platinakoers hoog is wanneer de goudkoers laag is en andersom, raden beleggingsspecialisten aan om zowel in goud als in platina te investeren. Op die manier spreidt u de risico’s en maximaliseert u uw rendement.

U kunt 10 gram platinabaar op twee verschillende manieren kopen: als fysieke baar of als platinabaar in een kluis die door een externe partij wordt beheerd. Kiest u voor het kopen van een fysieke platinabaar, dan ontvangt u deze per verzekerde koeriersdienst thuis of kunt u deze ophalen bij één van de vele platinahandelaren die Nederland kent. Kiest u voor de andere optie, en momenteel is GoldRepublic de enige partij die deze service in Nederland biedt, dan investeert u wel in 10 gram platinabaar, maar krijgt u deze baar nooit in handen. Hij ligt dan zwaarbewaakt opgeslagen in de kluizen van GoldRepublic, zodat u zich geen zorgen over de veiligheid van uw investering hoeft te maken.

Wanneer u de 10 gram platinabaar zelf in handen heeft en dit fysieke platina wilt inwisselen voor geld, kan dit bij een willekeurige handelaar in edelmetalen. Ligt uw 10 gram platinabaar in de kluis bij GoldRepublic, dan blijft dit stukje platina altijd in uw bezit, óók wanneer GoldRepublic ten onder zou gaan. Schuldeisers van GoldRepublic kunnen nooit aanspraak maken op uw bezit.

De platinakoers is laag wanneer de economie in een dal zit. Nu is dan ook een goed moment om te investeren in platina. Met de aankoop van 10 gram platinabaar maakt ook ú kans op de aantrekkelijke rendementen die dit edelmetaal al eerder aan slimme beleggers bood.

Comments on this entry are closed.