100 Gram Platinabaar

Wij hoeven u vast niet meer te overtuigen van de uniciteit en de zeldzaamheid van platina. Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van 100 gram platinabaar, bent u ongetwijfeld zeker van de waardevastheid en het mogelijke rendement op platina. Vragen die u bezighouden zullen eerder zijn: waar koop ik een 100 gram platinabaar en hoe beveilig ik deze tegen bijvoorbeeld inbrekers? In dit artikel vertellen wij u welke opties u heeft voor het kopen van platina in Nederland.

Bij investeren in platina, en dan met name het investeren in fysiek platina, heeft u de keuze uit twee manieren om uw 100 gram platinabaar te kopen en op te slaan. De eerste optie is het kopen van platina bij een handelaar in edelmetalen. Daar zijn er verscheidene van in Nederland, die u met een zoekopdracht in Google eenvoudig kunt lokaliseren. De tweede manier om platina te kopen is door het bij GoldRepublic “in de kluis” te kopen. Hierbij ontvangt u het platina niet zelf, maar wordt uw 100 gram platinabaar (of een ander gewicht) in een zwaarbeveiligde kluis gelegd. Welke optie het meest geschikt voor u is, hangt af van verschillende factoren:

• Bezit u wel of geen kluis?
• Wenst u discreet in platina te investeren of niet?
• Wilt u de fysieke platina zelf in handen houden of niet?

Bij beide typen investeringen koopt u 100 gram platinabaar. Het wezenlijke verschil zit hem in de manier waarop het platina wordt opgeslagen. Er zijn mensen die zich er prettiger bij voelen wanneer zij zelf het platina in handen kunnen hebben en het met zich mee kunnen dragen om het vervolgens waar zij maar willen te verzilveren. Er zijn ook mensen die de opslag en beveiliging van hun platina liever overlaten aan professionals en het voor lief nemen dat zij hun platina niet zelf in handen kunnen houden.

Wat betreft het investeren in platina valt op te merken dat de koersen van dit edelmetaal zich anders gedragen van de koersen van bijvoorbeeld goud. In tijden van economische crisis vluchten investeerders naar goud, het edelmetaal dat traditioneel ons geld dekte. Tegelijkertijd daalt de koers van platina omdat deze vooral bepaald wordt door de vraag voor industriële doeleinden. In de meeste gevallen daalt de platinakoers tot onder de koers van goud.

Hieruit volgt dat het beste moment voor de aankoop van 100 gram platinabaar een tijd van economische tegenspoed is. De vraag naar platina voor industriële toepassingen is op dat moment laag, waarmee de koers van platina aantrekkelijk wordt voor beleggers.

Wanneer de economie weer positief gestemd is, zal de vraag naar platina toenemen en stijgt de koers van dit edelmetaal snel. Hierbij kan deze koers dubbel de waarde van de goudkoers bereiken en zal platina flink in de belangstelling staan.

Omdat platina nodig zal blijven voor de medische industrie, de auto-industrie en de productie van consumentenelektronica, en deze industrieën door de opkomst van nieuwe economische grootmachten steeds meer platina nodig zullen hebben, is dit een goed moment om een deel van uw vermogen in platina te investeren. Dit kunt u doen door 100 gram platinabaar te kopen en te wachten tot de koers de waarde heeft bereikt die u voor ogen hebt, of hier zelf ruim boven komt.

Een 100 gram platinabaar is natuurlijk een goede investering voor uzelf, waar u op een later moment de vruchten van kunt plukken. Maar u kunt platina net zo goed voor uw partner kopen, of bijvoorbeeld voor uw kinderen. Door voor jonge kinderen nu alvast platina te kopen, hebben zij op latere leeftijd een aardig kapitaal tot hun beschikking. Dit kapitaal kunnen uw kinderen vervolgens gebruiken voor het opzetten van hun eigen bedrijf, het studeren aan een universiteit of het verkrijgen van een hypotheek.

Omdat het voortbestaan van veel banken en zelfs van ons huidige geldsysteem aan een zijden draad hangt, is het verstandig om een deel van uw vermogen in tasbare zaken, zoals edelmetalen, te steken. Ook als nalatenschap aan uw erfgenamen is platina prima geschikt vanwege de waardevastheid.

U kunt natuurlijk meerdere malen 100 gram platinabaar kopen om zo stukje bij beetje uw vermogen op te bouwen. Maar houd er wel rekening mee dat u iedere keer commissie over de aankoop betaalt. Op die manier duurt het langer voordat u het beoogde rendement behaalt. Wanneer u overtuigd bent van het potentieel dat platina als investering biedt, raden wij u aan om de aankoop van 500 gram platinabaar of 1000 gram platinabaar te overwegen.

Comments on this entry are closed.