20 Gram Platinabaar

Beleggen in platina is een stuk reëler dan het doen van “papieren beleggingen” waarbij u aandelen, obligaties of bijvoorbeeld effecten koopt. Wie in fysiek platina belegt, krijgt een stuk edelmetaal in handen dat niet alleen waardevast is, maar ook nog eens mooi is en kan worden verwerkt tot sieraad.

Wij gaan er echter niet van uit dat uw uiteindelijk doel het omsmeden tot sieraad is, maar dat u de 20 gram platinabaar als investering koopt. En daar gaat deze website ook over: het potentieel van platina als investering op de korte of lange termijn. Met de artikelen op deze site willen wij u de mogelijkheden voor u als belegger op een rij zetten, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Voordat we gaan kijken naar de manieren waarop u 20 gram platinabaar kunt kopen, is het goed om nog even de vele voordelen en kansen van platina te onderstrepen. Platina heeft enkele bijzondere eigenschappen. Zo corrodeert het niet in lucht, is het hypoallergeen en beschadigt het niet. Platina is vanwege deze en andere eigenschappen een gewilde grondstof in bijvoorbeeld de medische industrie. Daarnaast is platina een statussymbool en wordt dit edelmetaal gebruikt voor sieraden, kroonjuwelen en horloges.

De auto-industrie genereert steeds meer vraag naar platina. Auto-katalysatoren helpen de uitstoot van kooldioxide te verminderen en verkleinen daarmee de kans op het broeikaseffect. In landen als China stijgt de autoverkoop explosief, waardoor de vraag naar platina hoog is.

Het beste moment om 20 gram platinabaar in te kopen is wanneer er sprake is van een economische dip. Dit komt doordat de vraag naar platina voor een groot deel wordt bepaald door industriële partijen en niet door beleggers. Platina is dus, zo kunnen we stellen, nog redelijk onbekend bij particuliere investeerders.

Wanneer de vraag naar platina laag is, duikt de koers ervan onder die van goud. Tijdens een economische crisis investeren veel mensen in goud, waardoor de prijs van dit gele edelmetaal omhoog gaat. Tegelijkertijd zakt de koers van platina omdat er meer aanbod dan vraag is. Een economische dip is dan ook een goed moment om bijvoorbeeld 20 gram platinabaar te kopen.

U kunt 20 gram platinabaar op verschillende manieren kopen. De meest logische daarvan is door het fysiek in huis te halen. U dient dan wel zelf voor een goede beveiliging te zorgen, bijvoorbeeld in de vorm van een (bank)kluis. In Nederland bestaan verschillende handelaren in goud, zilver en platina waar u tegen de geldende koers 20 gram platinabaar kunt kopen. Dit kunt u hoogstpersoonlijk doen, maar steeds meer handelaren bieden u de mogelijkheid om platina via hun websites te kopen. Nadat u heeft afgerekend, uiteraard via een beveiligde verbinding, wordt het platina naar het door u opgegeven adres verstuurd. Dat kan uw woonadres zijn, maar natuurlijk ook uw kantoor. De platinahandelaren maken voor de verzending gebruik van betrouwbare koeriersdiensten en verzekeren deze verzending volledig.

Een andere manier om 20 gram platinabaar in te kopen is door deze bij GoldRepublic in de kluis te kopen. Wat dit betekent? U investeert in platina, maar krijgt de 20 gram platinabaar niet in handen. In plaats daarvan ligt uw platina opgeslagen in de kluizen van G4S, ‘s werelds grootste aanbieder van beveiliging en kluisbeheer. Hoe de toekomst van GoldRepublic er ook uitziet, u bent en blijft eigenaar van de platina die u bij deze aanbieder heeft gekocht. Schuldeisers van GoldRepublic mogen hier niet aan komen.

Het kopen van “platina in de kluis” is een goede optie voor wie een groot bedrag in platina investeert en zich geen zorgen wil maken over de beveiliging van deze investering. Wanneer u de tijd er rijp voor acht, kunt u uw platina aan de markt verkopen en geniet u een mogelijk aantrekkelijk rendement.

Let wel dat u bij zowel de aankoop als de verkoop van uw 20 gram platinabaar een klein commissiebedrag betaalt. Het is dus belangrijk om deze bedragen mee te tellen bij de uiteindelijke berekening van uw rendement. Op de websites van de platinahandelaren en GoldRepublic ziet u precies welk commissiepercentage voor welk gewicht platinabaar geldt, zodat u niet voor een verrassing komt te staan.

Voor wie wil beginnen met investeren in platina is 10 gram platinabaar of 20 gram platinabaar zeer geschikt. Heeft u er de financiële ruimte voor, dan kunt u een groter gewicht overwegen, zoals 1 troy ounce platinabaar (wat gelijk staat aan 31,1 gram) of zelfs 100 gram platinabaar. Op deze website leest u meer over de mogelijke gewichten en de manieren waarop u in deze gewichten kunt investeren.

Comments on this entry are closed.